Sjælesorg & selvhjælpsgrupper

Sjælesorg - en at tale med

Alle er velkomne til at ringe og få en snak med præsten, hvis I har brug for en at tale med. Det kan være om stort og småt: Det kan være om bekymringer, du har eller udfordringer, som du står i.

Sjælesorg er omsorg for sjælen og en mulighed for at tale med et andet menneske om lige præcis det, som du går og tumler med. Præsten er en erfaren samtalepartner og først og fremmest et medmenneske som lytter, trøster og tager dig alvorligt. Præsten har tavshedspligt. Du behøver ikke være medlem af folkekirken, kristen, eller tro på Gud for at tale med en præst. 

Hvis du har behov for at tale med en præst, er du altid velkommen til at kontakte en af pastoratets præster:

Gitte Møller Them (konst. sognepræst) er bosiddende i Sennels præstegård og træffes på tlf. 2939 2217 / mail: gmt@km.dk (ugentlig fridag er mandag)

 

 

 

Marielouise Mærkedahl  er bosiddende i Hillerslev præstegård og træffes på tlf.  2492 3128 /mail: mlmae@km.dk (bemærk: ugentlig fridag er mandag)

 

 

Sjælesorg på nettet

www.sjaelesorg.nu kan du chatte over nettet med en præst om eksistentielle temaer, tab, sorg, mobning, kærlighed, om tvivl og tro. Eller om brud efter skilsmisse, ensomhed, præstations- og eksamensangst eller følelsen af ikke at være god nok eller svære personlige valg.  Sjælesorg på nettet er et nyt initiativ fra Folkekirken. Åbningstiderne er i øjeblikket: Mandag – torsdag kl. 13.30 - 17.00 & 19.00 -22.30, men det udvides/ændres muligvis med tiden.

 

 

Sorg- og selvhjælpsgrupper

Hillerslev-Kåstrup-Sennels pastorat tilbyder ikke sorggrupper inden for kirkens regi, men arbejder tæt sammen med Frivillig Thy, som løbende starter sorggrupper og andre selvhjælpsgrupper op efter behov.

Du kan læse mere om Frivilligcenterets sorg- og selvhjælpsgrupper på centerets hjemmeside: www.fcst.dk (forside). Hvis det ønskes vil sognets præster gerne være behjælpelig med at formidle kontakten til Frivillig Thy og/eller en af dens sorg- eller selvhjælpsgrupper.

 

Andagter til hjemmebrug under Corona

 

Sognepræst Sigrid Wilbrandt Kjær har lavet disse andagter i forbindelse med Corona-nedlukningen af Danmark i foråret 2020. Sigrid er i dag sognepræst ved Nykøbing Mors kirke.

 

Andagterne blev lavet til brug for beboere Demensplejehjemmet Fjordglimt og alle andre, der kunne trænge til salmesang og andagt i hjemmet.

 

Tag din salmebog og syng med eller sæt dig lige så stille og være sammen med hende de næste 10 minutter. 

 

God fornøjelse!

 

https://photos.app.goo.gl/VoSUjkF7d9Jb8kWM8

https://photos.app.goo.gl/qhXTq2Fr9V6qDxBGA

https://photos.app.goo.gl/Zf7X78gqqFscXLY69

https://photos.app.goo.gl/9kvd7wBbC6x8Y13z7
https://photos.app.goo.gl/2QvRKo8X6fKXuZqT6
https://photos.app.goo.gl/i6BaQFwNSjtGcVN88
https://photos.app.goo.gl/YjkLgW9BWyby4HHj6
https://photos.app.goo.gl/9oqp143kNJqf2uu18

https://photos.app.goo.gl/9EJo34wpkxgZurzm8
https://photos.app.goo.gl/G6ADCV3iuvHYA8Ap9

https://photos.app.goo.gl/UrPPT9ybaxPYkWxE6

 

 

 

Aktiviteter